Yoga produkter

Ett yogaband underlättar många stretchövningar, särskilt när det gäller benen. Bandet gör sträckningen djupare, intensivare och mer kontrollerad. Har du inget band kan en livrem fungera lika bra. En eller två yogaklossar är oumbärliga när händerna inte riktigt når ner till marken. Eller när du behöver extra stöd under ryggen. En kloss under sittbenen gör det lättare att sitta med korslagda ben.

En yogamatta bör vara ungefär 5 mm tjock med en yta som inte glider. Ytan kan gärna påminna lite om radergummi. I en yogaställning befinner sig musklerna ofta i ett ytterläge, så för att undvika skador är det viktigt att fötter och händer har ett bra grepp.

För övrigt är det väldigt få saker man behöver för att utöva yoga. Några kvadratmeter golvyta, lätta och luftiga kläder. Bomull tycker jag är bäst. Skippa skor och strumpor. Fötterna innehåller fler muskler, senor och leder än någon annan del av kroppen och behöver kunna röra sig fritt. Har du möjlighet är det förstås bra att ha en ’yogaplats’ som inte är alltför överlastad med möbler och andra saker. Utsätt dig för ett minimum av ovidkommande intryck. Se till att inte ha TV’n i närheten, låt mobilen vara avstängd, undvik att tänka på vad som händer på Facebook. Yoga är också träning för sinnet. Kroppen och medvetandet samarbetar, för att hitta den balans där du kan utnyttja hela din kapacitet. Avsluta gärna passet med några minuters meditation, liggande på rygg med handflatorna upp.

I Shoppen säljer jag ett urval yogaprodukter som jag själv har provat, och tycker fungerar bra. Vill du kunna checka ut med Klarna och betala inom 30 dagar, kan du istället handla från min TraderaShop. Oavsett vilket du väljer, har du alltid 14 dagars öppet köp.

 matta