Meditationspallar


Meditationspall

En meditationspall ger dig en naturligt rak sittställning. Sitsen lutar framåt, tippar bäckenet och rätar upp ryggen. Du känner dig mer centrerad och kan lättare koncentrera dig på det du avsåg att göra – meditera.

Ett problem med västerländsk livsstil är att vi vant oss att sitta bekvämt tillbakalutade med ryggstöd. Bäckenet får samma vinkel som när vi står, och vi sitter på skinkorna istället för på sittbenen. För att hålla balansen kanske vi måste skjuta fram hakan en aning och kröka ryggen, vilket i längden försämrar hållningen. Du löper ökad risk att få spänningar i axlar och nacke.

Vilken meditationspall ska man då välja? Har du långa ben eller tycker det är svårt att sitta på hälarna, behöver du en högre pall. Har du korta ben eller tycker det är enkelt att sitta på hälarna är en lägre pall bättre.

Sitsen behöver inte vara särskilt bred. Sittbenen är placerade en dryg dm från varandra och skinkorna kan du helt enkelt låta falla åt sidorna. På en stol vilar sätet passivt mot underlaget, men på en meditationspall stimuleras kroppen att ’bära upp sig själv’

Ett alternativ till vanlig meditaionspall är modellen Flex, som har något rundade fötter och anpassar vinkeln efter mikrorörelser i bäckenet.

KÖP MEDITATIONSPALL HÄR

Pallarna i shoppen finns i olika storlekar och det bästa är förstås om du kan komma och prova. Bor du i Göteborg är du välkommen att göra ett besök. Ring innan så vi kan bestämma en tid.


Meditationspall flex

Klarar du att sitta på hälarna kanske du inte behöver någon pall. Men en låg pall kan ändå göra nytta, eftersom den underlättar cirkulationen och gör att du kan sitta längre utan att bli stum i benen. Den minsta pallen heter Mini och väger bara 600 gram. Den har stoppad sits och får lätt plats i resväskan. 

Gillar du att sitta med korslagda ben, finns en Yogapall som gör det hela enklare att sitt i något som liknar en lotusställning. Det fungerar också att placera ett Yogablock direkt under sittbenen.

Känns pallen för hög kan du lägga en hopvikt filt under knäna. Känns den för låg lägger du den hopvikta filten över sitsen. Mediterar du länge kan det vara skönt med en sjal över axlarna. 

När du inte mediterar fugerar pallen utmärkt som laptop-bord. Skärmen hamnar  i ögonhöjd vilket ger bättre en arbetsställning.

Lap top bord